maandag 24 februari 2014

Gaeng Kua Sapparod (scampi - rode curry - kokos - verse ananas)

Toen we met 'de meisjes' een tijd geleden gingen eten in de Vliegende Schotel in Kasterlee aten we met een aantal meiden dit gerecht en nu kan ik het zelf maken. Heerlijk... Echt het proberen waard!

nodig :
400 ml kokosmelk (= groot blik)
1/2 kg scampi's
potje rode curry van 110g
1 gele paprika in reepjes
200 g sluimererwten
bakje kleine groene asperges
4 lenteuitjes in grote stukken
2 el sesamolie
stukje gember in staafjes
2 stengels citroengras in 2
1 rood pepertje of een sliertje harrissa (of meer als je graag pikant eet)
halve verse ananas in stukjes
2 el vissaus
sap van een halve limoen
handvol verse koriander, fijngesneden

bereiden :
* Verwarm de kokosmelk met rode curry in een pot tot het kookpunt.
* Doe de scampi's er bij en laat even doorkoken tot de scampi's net gaar zijn. Zet naast het vuur.
* Verwarm  in de wokpan de sesamolie en wok de groenten samen met de gember, het pepertje en het citroengras. Doe op het laatst de ananas er bij.
* Als de groenten beetgaar zijn, blussen met vissaus en limoensap.
* Kokosmelk en scampi's bijvoegen, nog eens goed laten doorwarmen en bestrooien met verse koriander.
* Lekker met rijst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten