dinsdag 28 januari 2014

stoofvlees uit de crockpot

Janne heel content, eens gewoon eten...

Stoofvlees met gestoofde boontjes en worteltjes met wortelpeterselie (mmmmm...)

nodig voor stoofvlees :

  • 1 kg stoofvlees
  • stoofvleeskruiden (van de beenhouwer, zo'n zakje)
  • 2 uien in halve ringen
  • een flesje bier (vandaag gebruikte ik een lichte Grimbergen, stond nog in de ijskast)
  • wat water met bouillonpoeder (tot het vlees onder staat)
  • een kruidentuiltje (laurier en tijm) en eventueel losse laurier, er moeten zo'n 4 blaadjes in totaal inzitten)
  • 2 el siroop
  • 2 boterhammen besmeerd met een goede laag mosterd
  • bindmiddel
maken :
  • kruid het vlees met de stoofvleeskruiden
  • schroei het dicht in een hete pan met een beetje boter (liefst in 2 of 3 keer)
  • doe het vlees in de pot en bak de ui in dezelfde pan.
  • giet het flesje bier erbij en laat het opkoken.
  • Bij het vlees doen.
  • onderzetten met water met bouillonpoeder.
  • kruidentuiltje en eventueel losse laurier bijdoen
  • siroop bij doen
  • boterhammen besmeren met mosterd en met de mosterd naar beneden op de stoofpot leggen.
  • 4 uur op hoog, 4 uur op laag en eventueel binden... mmmmmm....
worteltjes met wortelpeterselie (echt de moeite om te maken en met de zoete smaak perfect bij stoofvlees)
nodig :

  • 4 à 5 worteltjes
  • 3 wortelpeterselies (bij bioplanet verkrijgbaar in de versafdeling)
  • 1 kleine ui
  • peper/zout/snuifje suiker
  • takje tijm
maken :
  • ui stoven in een beetje boter
  • fijngesneden wortel er bij
  • fijngesneden wortelpeterselie er bij
  • kruiden met peper, zout en een snufje suiker.
  • tijm er op leggen
  • op een laag vuurtje laten stoven tot het gaar is, eventueel wat water bijvoegen om aanbranden te voorkomen... echt een heerlijk bijgerechtje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten